кадър: БНТСелекционерът Ясен Петров залага в титулярния състав на две двойки

...
кадър: БНТСелекционерът Ясен Петров залага в титулярния състав на две двойки
Коментари Харесай

Северна Ирландия поведе на България. На трибуните е и президентът Радев

кадър: Българска национална телевизия

Селекционерът Ясен Петров залага в титулярния състав на две двойки близнаци. На вратата застава Иван Караджов, а в отбрана пред него са Иван Турицов, братята Петко и Андреа Христови и Димитър Велковски

България и Северна Ирландия играят при 0:1 в конфликт от 8-ия кръг на международните квалификации в група " С ". " Лъвовете " излизат на стадион " Васил Левски " с желанието да измият срама от загубата с 1:3 от Литва и да си върнат самочувствието, предава sportal.bg.

Националите таман бяха почнали да връщат интереса на българския ентусиаст към себе си след мощните игри против Италия (1:1) и Литва (1:0), само че изненадващо отборът се сгромоляса в реванша с литовците и позволи неприятно проваляне с 1:3. Преди този мач " лъвовете " даже можеха към момента да мечтаят да се доберат най-малко до второто място в групата и до присъединяване на бараж, само че очакванията им бяха разрушени на части във Вилнюс.



фотография: Булфото

Ясен Петров стартира с две двойки близнаци измежду титулярите. На вратата застава Иван Караджов, в отбрана пред него са Иван Турицов, братята Петко и Андреа Христови и Димитър Велковски. В халфовата линия - Ивайло Чочев, Тодор Неделев и другата двойка близнаци - Радослав и Борислав Цоневи. В офанзива пък ще работят Кирил Десподов и Атанас Илиев.

Минути преди началото на срещата на трибуните дойде президентът Румен Радев дружно със сина си. Държавният глава не седна в ложите на стадион " Васил Левски ", а седна измежду хората бранш " А ".

Първата по-сериозна обстановка бе пред българската врата. В седмата минута Джордан Томсън стреля от отдалеченост, като първо начално Иван Караджов не се намеси добре, само че в последна сметка съумя да прибере топката,

В 17-ата минута гостите още веднъж бяха доста покрай гола. Центриране отляво към Пади Макнеър, който бе оставен непокрит и единствено шансът и рефлексът на Караджов избавиха нашите от гол. В последвалия корнер Конър Уошингтън се оказа на стрелкова позиция от близка отдалеченост, само че още веднъж Караджов избави.

Четири минути по-късно Томсън стреля от отдалеченост, само че още веднъж българският вратар бе на мястото си.

В 26-ата минута пристигна първото по-опасно влизане на България в половината на противника. Десподов получи топката на скорост отдясно, само че си затвори ъгъла и опитът му за удар бе блокиран.

Десетина минути по-късно гостите откриха резултата. Центриране и удар с глава на Джош Магенис. Караджов още веднъж избави, само че Конър Уошингтън се оказа най-близо до топката и я довкара във вратата. Първоначално страничният арбитър подвигна засада, само че след обзор на ВАР се оказа, че Андреа Христов покрива нападателя на Чарлтън и попадението бе прието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР